Domkyrkocentrum i Växjö

Domkyrkocentrum i Växjö

Domkyrkocentrum ligger på en av de allra äldsta platserna i Växjös historia. Domkyrkan, Sigfridslegenden, stiftet och biskoparna har allesammans i bidragit till att den medeltida orten Wexio utvecklats till den moderna staden Växjö som vi känner den idag.

År 2006 köptes Karolinerhuset (gymnasiehuset från 1715) av Växjö domkyrkoförsamling för att med sin närhet till domkyrkan bli en viktig lokal för församlingslivet. Renoveringen tog närmare 9 år och under tiden hann församlingen uppgå i Växjö pastorat.

Domkyrkocentrum stod klart under sommaren 2015 och utgör nu en mötesplats för alla pastoratets församlingar.

Växjö domkyrkocentrum har ett kafé för dig som vill ta en fika eller äta en lättare lunch, en butik där du kan köpa fairtrademärka produkter och ett bibliotek med flera sittplatser för såväl samvaro som avskildhet.

Lekplats: Linnés värld

Domkyrkocentrum ligger i Linnéparken där du också finner temalekplatsen Linnés värld som är oerhört populär bland småbarnsföräldrar.

Café Lilla Torg

I anslutning till Domkyrkocentrum hittar du Café Lilla Torg. Här kan du sitta ner och ta en fika eller äta en lättare lunch. Du kan läsa mer om öppettider osv för cafét här.