Hovs aktivitetspark

Här kan du spela fotboll eller basket på en multisportplan omgiven av ståtliga träd. En mindre pumptrackbana finns också i parken tillsammans med ett par kullar som kan användas för cykling eller spring. Här ges en möjlighet att öva upp balans och teknik på hjul. Den stora grusplanen intill kan nyttjas för boll- eller boulespel. Den multifunktionella lite högre klätterställningen kan användas av den som antingen vill klättra, hänga, träna eller bara sitta med utsikt. Belysning, växter och sittplatser kompletterar ytan så att parken kan nyttjas av många i olika åldrar.

Läs mer här

Fotboll, basket, inlines, kickbike, skateboard och klättring

Det är några av sakerna man kan ägna sig åt på nyinvigda Hovs aktivitetspark, som snabbt blivit populär bland stadsdelens barn och ungdomar.

2015 lämnade Urim Azemi in ett medborgarförslag om att det borde skapas en aktivitetspark på Hov i Växjö. Urims idé visade sig sammanfalla med kommunens egna planer och fyra år senare är aktivitetsparken verklighet.

– Det dröjde ett tag innan den kom på plats men slutresultatet är både större och bättre än jag förväntat mig, konstaterar Urim.

– Parken rymmer aktiviteter som funkar för killar och tjejer i alla åldrar. Barnen kan här umgås över åldersgränserna och det blir även en social träffpunkt för föräldrar och andra vuxna.